Vállalkozás fejlesztés Zebegényben

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a(z) Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-14-8.1.1-17 kódszámú, Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület – Helyi gazdaságfejlesztés és vállalkozások együttműködésének ösztönzése című felhívás alapján a Kis Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.,3,84 millió forint támogatásba részesült.

 

A támogatás összege: 3,84 millió Forint

A projekt azonosító száma: 1914996331

A Projekt megvalósításának kezdete: 2018.05.01.

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019.03.27.

A Támogatás mértéke: 60%

Natura Hill - Vállalkozásfejlesztés Zebegényben

A fejlesztés keretében 2627 Zebegény, Szarvas utca 0157/84 HRSZ- alatt, mint a vállalkozás székhelyén működő Natura Hill étterem és vendégház szennyvízhálózata közmű kiépítése valósult meg.

A 2014 óta működő Natura Hill vendégház és étterem számos szolgáltatást kínál. A szálláshely szolgáltatás kiegészül programok szervezésével (sport, aktív kikapcsolódás, valamint helyi hagyományos sváb ételek és szokások bemutatása), a szálláshelyhez kapcsolódóan szauna szolgálja a vendégek teljes regenerálódását. Az éttermi szolgáltatás alapvető jellemzője, hogy helyben termelt vagy helyi termelőktől származó alapanyagok, bio alapanyagok kerülnek felhasználásra.

A beruházás keretében történő csatorna közműhálózatra való csatlakozás kiépítésével megoldottá válik a szennyvíz biztonságos és környezetbarát elszállítása, amely pozitívan befolyásolja a környezeti egyensúly és az épület hosszú távú fenntarthatóságát.

A közgyűlés 5/2016 V.30 határozatával jóváhagyott Börzsöny-Duna-Ipoly vidékfejlesztési egyesület –Helyi fejlesztési stratégiájának alapvető céljai a fejlődés érdekében a fizetőképes kereslet helyben tartása, a fiatalok elvándorlásának megakadályozása, a helyi vállalkozások, helyi szolgáltatások elindításának, vagy fejlesztési lehetőségeinek megteremtése, a kis- és középvállalkozások versenyképességének fokozása, környezetvédelem és az erőforrások hatékonyságának növelése. Jelen projekt a helyi fejlesztési terv elveivel összhangban került megvalósításra. A beruházás által kiépülő csatornarendszer hozzájárul a környezeti értékek védelméhez. Az előirányzott mértékű forgalomnövekedés további munkaerő foglalkoztatást eredményez, valamint növeli a helyi termelőktől megvásárolt alapanyagok mennyiségét, amely támogatja a helyi gazdaság erősítését célzó folyamatokat, növeli a vállalkozási kedvet, valamint a fizetőképes kereslet helyben tartását eredményezi, ezáltal nem csak a vállalkozás-, hanem a térség gazdasági fejlődésének elősegítése, és a környezeti egyensúly fenntartása is indokolta a beruházás megvalósítását.