Gyakori kérdések

NYITVATARTÁS

Milyen nyitvatartási idő szerint látogathatóak a szálloda egységei?

Recepció: Minden nap: 8:00 – 20:00
Étterem: Minden nap: 8.00-22.00, ezen belül Reggeli: 8:00 – 10:00, Ebéd 12:00-16.00 (utolsó asztalfoglalást 15.00 órára veszünk fel), Vacsora: 19:00.
SPA: 9:00 – 21:00.

(Ebédre nem minden hétköznap van lehetőség.)
Szauna (LES és főépület), pezsgőfürdő (LES és főépület): Minden nap: 9:00 – 21:00

MEGKÖZELÍTÉS

Hogyan lehet eljutni a Vendégházhoz?

Vendégházunk mivel a semmi (vagy éppen a minden) közepén található, legkényelmesebben autóval közelíthető meg. Bizonyos GPS programok helytelen, esetenként nem is létező útvonalakra navigálnak, így javasoljuk, hogy indulás előtt ellenőrizzék, hogy készülékük a 12-es útról a Márianosztrai útra irányítja-e Önöket! Lekanyarodás után pedig javasoljuk, hogy a GPS program helyett keressék és kövessék, a Márianosztrai úttól kihelyezett, jól látható (zöld) útjelző tábláinkat!

Ha vonattal érkezem, hogyan jutok fel a Vendégházhoz?

Vonattal érkező Vendégeink számára a legegyszerűbb, ha Zebegény megállónál szállnak le, a megállóból pedig a túrázás kedvelői számára egy, a nyaralóövezeten felvezető útszakaszon keresztül érhető el a Natura Hill (Pacsirta utca -> Orgona út -> Bajcsy Zsilinszky út -> Orgona út -> Mókus utca -> Szarvas út). Transzfer igénylésére is van lehetőség, előzetes egyeztetést követően (érkezés előtt 2-3 nappal a pontos érkezési időpont megjelölésével), az állomásra érkezünk kedves Vendégeinkért. 

PARKOLÁS

Milyen parkolási lehetőséget biztosít a szálloda?

Kerítésünkön belül, 9 autó befogadására alkalmas szabadtéri parkolót alakítottunk ki, ahol elektromos autó töltésére is lehetőséget biztosítunk. LES épületünkhöz külön parkoló tartozik, mely közvetlen az előtte bazalttal leszórt területen található (az egyes apartmanokhoz számmal jelölt, külön beállórész tartozik).

Tudom a birtokon tölteni elektromos autómat, biciklimet?

Mi, a Natura Hill Zebegénynél elkötelezettek vagyunk a fenntartható megoldások iránt. Birtokunk áramellátásának zömét az összes tetőnket beborító napelemes rendszerrel termeljük meg. Szálló vendégeink számára ebből az energiából biztosítunk lehetőséget elektromos autójuk töltésére. 
3x16A, 11kW teljesítményű töltőnk a LES épület előtt található és Type 2 töltőfejjel van szerelve. A költségekről foglaláskor érdeklődhet.

BEJELENTKEZÉS

Mikor lehet a szobákat elfoglalni és mikor kell kijelentkezni?

Szobáink garantáltan 15:00 órától foglalhatók el, és az utazás napján 10:00 óráig állnak rendelkezésre.

Szükséges bármely dokumentum a bejelentkezéshez?

Az 1992. évi LXVI. törvény 29. § (12) és (14) bekezdés értelmében életkortól függetlenül minden polgárnak kötelezően kell rendelkeznie személyazonosságát igazoló hatósági igazolvánnyal (személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély). 

A turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény 9/H. § (2) bekezdése szerint a szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő az (1) bekezdés b) pontja szerinti okmányt a szálláshely-szolgáltatónak az adatok rögzítése céljából bemutatja. Az okmány bemutatásának hiányában a szálláshely-szolgáltató a szálláshely-szolgáltatást megtagadja.

A vendégek bejelentkezésekor recepciónkon a személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat beszkenneljük, hogy ilyen módon a 2021. szeptember elsején bevezetett Vendég Információs Zárt Adatbázis (VIZA) rendszerbe elektronikusan bekerüljön.

Van-e lehetőség a szobaátvételt megelőzően/követően a csomagok elhelyezésére?

Érkező és utazó vendégeink részére a recepció melletti csomagszobában biztosítunk díjmentes megőrzési- és tárolási lehetőséget.

FIZETÉS

Milyen fizetőeszközöket fogad el a vendégház?

Készpénzes fizetés magyar forinttal lehetséges, emellett VISA, MasterCard, Maestro típusú bankkártyát, OTP, MKB és K&H SZÉP kártyát is elfogadunk.

Az idegenforgalmi adót fizethetem SZÉP kártyával?

Az idegenforgalmi adót készpénzzel, illetve bankkártyával van lehetőség fizetni kijelentkezéskor. SZÉP kártyával az idegenforgalmi adó nem fizethető.

Foglaláskor kell előleget fizetni?

Foglaláskor a foglalási díj 50% fizetendő előlegként. Az előlegfizetés történhet bankkártyával vagy SZÉP kártyával.

SZOBAÁRBAN FOGLALTAK 

Mit tartalmaz a szobaár?

Környékbeli és kistermelői alapanyagokból összeállított bőséges reggelit 
Börzsönyre panorámás, fatüzelésű szauna használatot 
Dunakanyari panorámás luxus pezsgőfürdő használatot 
Korlátlan Wi-Fi hozzáférést
Díjmentes parkolást 

A szobaárak és az árak tartalmazzák az idegenforgalmi adót?

Nem, az idegenforgalmi adó külön fizetendő, jelenleg 400 Ft / fő / éj (18 éves kortól).

SZOBÁINK FELSZERELTSÉGE

Mi tartozik a szobák alapfelszereltségéhez?

Szobáinkban széf, minibár, internet csatlakozás (WiFi), Prémium digitális zenelejátszó, vízforraló, hajszárító, törölközők és fürdőköntös áll Vendégeink rendelkezésére.

Van a szobában Wi-Fi-s internet?

Szobáinkban és a közösségi terekben is van. A hálózat nevéről és az aktuális jelszóról érkezéskor adunk tájékoztatást.

Milyen “babafelszerelést” tud a szálloda biztosítani?

A legkisebb vendégeinknek kiságyat, fürdetőkádat, bilit, WC-szűkítőt, fellépőt, cumisüveg melegítőt és korlátozott mennyiségben bébiőrt tudunk biztosítani kérésre. Etetőszék vagy junior szék éttermünkben igényelhető.

Biztosít-e a szálloda fürdőköpenyt a Vendégei részére?

A SPA kényelmes használatához, a szobák akasztós szekrényébe készítünk be köntöst (kis, illetve nagy méretben). 

Rendelkezik-e a vendégház akadálymentesített kialakítással és/vagy szobával?

Vendégházunk földszintjén, csendes környezetben található nehezebben mozgó vendégeink részére kialakított Zsálya szobánk, mely egy tágas zuhanyzóval rendelkezik. A ház legtöbb szolgáltatása viszont lépcsőn elérhető csak. Nehezebben mozgó vendégeknek sem az emeleti, sem a LES szobáit nem ajánljuk. A vendégház étterme megközelíthető kerekesszékkel, ahol mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdó is elérhető.

Milyen a Natura Hill Zebegény szobáinak felszereltsége?

A Natura Hill Zebegény szobái duplaágyas berendezéssel rendelkeznek (kivétel a Mákvirág, Fahéj és Menta szobáink – ezek ugyanis franciaágyasak) // Páratlan dunai panoráma // Saját terasz // Szobai széf // Minibár méretű hűtő // Vízforraló // Zuhanyzós fürdőszoba // Hajszárító // Prémium digitális zenelejátszó // Természetes friss levegős szellőztetés, felület fűtés és hűtés // Ingyenes wi-fi internet hozzáférés. Meggyőződésünknek megfelelően egyetlen szobánkban sem található televízió készülék!

Van vízforraló a szobákban?

Igen, minden szobánk alapfelszereltsége a vízforraló.

Lehetséges-e pótágyat kérni a szobába?

Felnőtt pótágyazásra főépületünkben Kadarka szobánk, LES épületünkben pedig minden szobánk alkalmas egy kényelmes, kihúzható kanapéágy (120x200 cm) segítségével. 
Gyermekek részére Mákvirág szobánk alapfelszereltsége egy emeletes ágy (180x80 cm), valamint kisebbeknek 3 és 4 oldalú rácsos kiságyat, vagy junior ágyat (165x75 cm) tudunk bekészíteni. 

Széf van a szobában?

Igen, a szekrényben beépítve található minden szobában alapfelszereltségként. A szolgáltatás díjmentes.

FOGLALÁS MÓDOSÍTÁSA/LEMONDÁSA

Milyen feltételekkel módosíthatom, mondhatom le a foglalásomat?

Kedves Vendégeink foglalásukat 14 napig minden megkötés nélkül lemondhatják, vagy módosíthatják, érkezéstől számított 14 napon belüli lemondás vagy módosítás esetén viszont a foglaló összege elvész. Az érkezés napján vagy az itt tartózkodás alatt történő lemondás esetén a megrendelt szolgáltatások 100%-a fizetendő. Kérjük annak figyelembevételét, hogy betegség esetén is ezek a lemondási feltételek érvényesek!
A megadott bankkártya, vagy SZÉP kártya adatok az előlegre vonatkozó tranzakción túlmenően a lemondásért járó bánatpénzre vonatkozó tranzakcióra is felhasználhatóak. Foglalásuk lemondását vagy módosítását az eredeti foglalás visszaigazoló e-mail-jéből kezdeményezhetik.

Ha le kell mondanom a foglalásom, visszakapom a befizetett előleget?

Kedves Vendégeink foglalásukat 14 nappal érkezésük előttig ingyenesen lemondhatják vagy módosíthatják és a befizetett előleget visszautaljuk bank-, vagy SZÉP kártyájukra, illetve a módosított foglaláshoz felhasználhatják. Amennyiben 14 napon belül történik a lemondás, a lemondás díja a befizetett előleg összege, így az nem jár vissza. Az érkezés napján vagy az itt tartózkodás alatt történő lemondás esetén a megrendelt szolgáltatások 100%-a fizetendő. Betegség esetén is ezek a lemondási feltételek érvényesek.
Foglalásuk lemondását vagy módosítását az eredeti foglalás visszaigazoló e-mail-jéből kezdeményezhetik.

ÉTTEREM

Milyen étkezési szolgáltatásokat nyújt az étterem? Mikor lehet reggelizni, vacsorázni?

A mindenkori szobaárunk magában foglalja svédasztalos reggelinket, minden nap 8:00-10:00 óra között fogyaszthatják el éttermünkben.
Étlappal nem rendelkezünk. A Slow Food szellemében fantasztikus Séfünk: Szilvási Mihály, és helyettese Angeli Mátyás, a rendelkezésre álló friss alapanyagok alapján, szezonális ételeket készít ebédre. A hét legtöbb napján 12-15 óra között veszünk fel ebéd foglalásokat. (Bizonyos hétköznapokon éttermünk délben zárva tart - mindig érdemes telefonon érdeklődni)
Asztalfoglalás minden esetben szükséges! +36 30 175 6424
19.00 órakor egy különleges, az ebédhez hasonlóan kistermelői és helyi, szezonális alapanyagokból készülő 4+2 fogásos degusztációs vacsoramenüt kínálunk. Mivel vacsoramenünk az ebédnél sokkal különlegesebb és több fogást tartalmaz, erre érdemes legalább két órát szánni. A szervíz ritmusa miatt kérjük, hogy legkésőbb 19.00 órára mindig érkezzenek meg éttermünkbe!
Kérjük, hogy a tervezett érkezésük előtt legalább pár órával (hétvégi időpont kapcsán érdemes akár pár nappal) telefonon foglaljanak asztalt! +3630 175 6424 (Tudjuk, hogy fentebb is írtuk, de nem győzzünk hangsúlyozni. :))

Van lehetőség az étteremben a’la carte étkezésre?

A’la carte étkezésre nincsen lehetőség éttermünkben. Séfünk minden nap egyedi kínálattal készül vendégeink részére előzetes foglalás alapján. Amennyiben asztalt szeretnének foglalni, az alábbi telefonszámon tehetik meg: 06 30 175 6424.
Amennyiben mégis megéheznének kedves vendégeink a nap folyamán, ebéd és vacsora szervízeken kívüli időszakokban, szomszédos gazdák finomságaiból készült kóstolókkal tudunk szolgálni (húsmentes verzió sajtokkal, szezonálisan zöldségekkel, kencékkel vagy a tartalmasabb, füstös-húsos verzió, kistermelői felvágottakkal, kolbászokkal, töpörtyűvel). 

Szükséges asztalfoglalás az étterembe?

Minden esetben szükséges asztalfoglalás éttermünkbe, hiszen ennek megfelelően készül Séfünk vendégeink részére. Amennyiben asztalt szeretne foglalni, az alábbi telefonszámon megteheti: +36 30 175 6424.

Van lehetőség az étteremben ételallergén mentes étkezésre?

Előzetesen, a foglaláskor jelzett esetben laktózmentes-, tejmentes-, gluténmentes-, vegetáriánus-, vegán- és diétás menüsort tudunk kérésre biztosítani. Ezek az igények felárat jelenthetnek, minden esetben előzetes egyeztetést igényelnek.

Az étteremben van dress code?

Az étteremben dress code nincsen, azonban vacsoraestünkhöz érdemes kényelmesen-csinosan öltözni 😊

Reggeli kávéra van lehetőségünk?

Minden szobánk tartalmaz kávé- és teabekészítés, valamint vízforralót. Reggel 8 órától pedig éttermünk várja kedves Vendégeinket frissen készített Cagliari kávéitalokkal. 

Mi a teendőm, ha az ágyban szeretném elfogyasztani a reggelim, a szobában az ebédem/vacsorám?

Előzetes kérés alapján (legkésőbb előző este 18.00 óráig vendégházunk recepcióján) reggeli kosárral tudunk készülni. A reggeli kosár tartalma két fő részére: friss pékáru, házi lekvár, vaj, zöldség, sajt és felvágott válogatás környékbeli termelők friss portékájából. A kosarat az előre megbeszélt időpontban a recepción van lehetőség átvenni 8:00-9:30 között.
Az ebéd és vacsora szobában történő elfogyasztására is van lehetőség, felár ellenében. Ez a szolgáltatás nem minden szobánkban elérhető kialakításuk miatt. Kadarka, Mákvirág, Mályvarózsa, Menta szobáink alkalmasak az ételek kényelmes elfogyasztására. LES szobáinkba nem rendelhető szobaszervíz.

SPA

Milyen szolgáltatásokkal rendelkezik a vendégház?

Vendégházunk főépülete és LES épülete is rendelkezik pezsgőfürdővel és szaunával. 
LES pezsgőfürdőnk: 2 fő részére alkalmas
Főépületi pezsgőfürdőnk: 4-6 fő részére alkalmas

Főépületünk Börzsönyre panorámás finn szaunája fatüzeléses, míg a Dukanyarra panorámás LES épületünk szaunája elektromos, valamint kombinált – finn és infra módra is állítható. 

SPA részlegünkben papucs használata kötelező. Nem vihető be a SPA területére étel, ital, illetve semmiféle törékeny dolog (üvegpohár, palack, stb.). Vendégeink számára frissítő citromos vízzel készülünk.

Mit tehetek, ha otthon felejtettem a papucsom?

Vendégházunk recepcióján flip-flop papucs vásárolható két méretben.

Tudok masszázs szolgáltatást igénybe venni a pihenés során?

Nagyon kellemes, frissítő gyógymasszázsunkat jó szívvel ajánljuk vendégeinknek. A masszőrünk hölgy, a masszázs 50, 60, 90, vagy 120 perc időtartamú, és egyszerre 1fő tudja igénybe venni a szolgáltatást.
Érdemes minél korábban időpontot foglalni!

Hol tudok átöltözni?

A szobákban van lehetőség kényelmesen átöltözni, ahova minden esetben készítünk be köntösöket, így, a SPA részlegünkbe már köntösben lehet érkezni, illetve az öltözködésre további lehetőségként a szaunában is van mód egy paraván mögött.

Használható a wellness részleg be,- és kijelentkezés előtt/után is?

SPA részlegünk használata előtt és után kedves vendégeink szobáikban tudnak átöltözni, így ezek a szolgáltatások csak bejelentkezett vendégeink részére elérhetőek. 

Biztosít-e a vendégház fürdőköpenyt, wellness törölközőt és szaunalepedőt a vendégei részére?

Fürdőköpenyt vendégházunk szobáiba, míg wellness törölközőt és szaunalepedőt SPA részlegünkbe minden esetben készítünk be kedves vendégeink részére.

Nem szállóvendégek részére is nyitva áll a wellness részleg?

SPA részlegünket kizárólag szállóvendégeink látogathatják, külsős vendégeket nem áll módunkban fogadni.

ÉRKEZÉS GYERMEKKEL

Gyerekbarát a szállás?

Szállodánk számos gyermekbarát szolgáltatással és eszközzel rendelkezik. Igény esetén a következő eszközöket tudjuk biztosítani: babaágy ágyneművel, babakád, cumisüveg melegítő, bili, WC szűkítő, fellépő, etetőszék. Kérjük, babaágy igényüket foglaláskor előre jelezni szíveskedjenek!
A kert végében található egy klassz játszótér, bunkerral, rossz idő esetén pedig Nappalinkba lehet bekuckózni, ahol számos játék található.
Félpanziós ellátás esetén gyermekek részére külön 2 (leves és főétel) vagy 3 (leves, főétel és előre jelzett igény esetén desszert) fogásos gyermek menüvel készül séfünk.
Tapasztalataink szerint a kisebb gyermekek nem tudják élvezni a sok esetben 2-3 órán keresztül tartó vacsoraprogramot, vagy az időzített esti fürdetés lehet akadályozó tényező, ezért 6 év alatti gyermekkel érkező családoknak sokszor szerencsésebb, ha a szobaárban foglalt félpanziót ebédre használják fel vacsora helyett.

Melyik szobába lehet gyermekkel érkezni?

Nagyobb gyermek(ek)kel érkező vendégeinknek Mákvirág és Kadarka szobáinkat ajánljuk. Kadarka szobánkban egy kényelmes, kihúzható kanapéágy (120x200 cm) áll rendelkezésre. Mákvirág szobánk alapfelszereltsége egy emeletes ágy (180x80 cm). Kisebb gyermekeknek 3 és 4 oldalú rácsos kiságyat (60x120) Mákvirág, Kamilla, Mályvarózsa, Levendula és Menta szobáinkba, vagy junior ágyat (165x75 cm) Kamilla és Menta szobáinkba tudunk bekészíteni. LES szobáink nem foglalhatóak gyerekekkel, kialakításuk miatt.

Mikor lehet gyerekkel érkezni?

7 év alatti gyermekekkel, gyermekbarát időszakaink alatt van lehetőség érkezni, ezekről az időszakokról, pedig honlapunkon a https://naturahill.hu/online-foglalas oldalon tudnak kedves vendégeink tájékozódni.

Milyen “babafelszerelést” tud a szálloda biztosítani?

A legkisebb vendégeinknek kiságyat, fürdetőkádat, bilit, WC-szűkítőt és fellépőt, cumisüveg melegítőt tudunk biztosítani kérésre. Etetőszék vagy junior szék éttermünkben igényelhető.

DOHÁNYZÁS

Lehet-e a szállodában, a szobában dohányozni?

A nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvény módosításának értelmében 2012. április 1-től szigorúan tilos a zárt térben történő dohányzás, így kérnénk a dohányzás mellőzését a szállodai szobákban, szobai teraszokon egyaránt! Dohányzásra csak és kizárólag a vendégház bejáratától számított 5 méterre, az erre kijelölt dohányzóhelyen van lehetőség!

HÁZIÁLLAT

Lehet-e a szállodába háziállatot hozni?

Vendégházunkba lehetőség van házi kedvenccel érkezni (kis testű kutya - maximum 10 kg vagy macska), fogadásukat azonban a szobaár nem tartalmazza, a foglaláskor, vagy kijelentkezéskor takarítási pótdíj fizetendő. Ez a szolgáltatás KIZÁRÓLAG A Zsálya vagy Kamilla szobáink foglalása esetén vehető igénybe, és egy szobába maximum egy kutyus hozható. Többi szobánkba nem tudunk kisállatot fogadni. A birtokon él Kókusz és Zsömi, két nagyon barátságos játszótéri cuvée kutyus. Kérjük minden esetben csak behívható, jól nevelt, és a többi kutyával szociális ebet fogadunk csak. A kutyákat kérjük, hogy ne engedjék sosem látókörön kívül, és ne legyenek restek a kutyagumikat is összeszedni.

PROGRAMOK, RENDEZVÉNYEK

Off-road túrák

Kisfater (a mi Papink) neve a hazai off-road versenyzők fülében ismerősen cseng. Nem csoda, hiszen az eleinte egy GAZ69-el, majd később SZÖRNYI-vel versenyző Kisfater az elmúlt 15 év off-road versenyeinek állandó résztvevője volt, humora, személyisége és kiemelkedő technikai felkészültsége, tapasztalata mindenkiben örök nyomot hagy.
Zebegény és Börzsöny elvarázsolta Kisfatert, egy fél hektáros levendula ültetvényt gondoz, és szüntelenül járja a környéket, fedezi fel a szebbnél-szebb – emberektől minél távolabb eső – területeket.
Kisfater az off-road versenyverdákról egy 6 személyes POLARIS RANGER-re váltott, hogy minél nagyobb élményt nyújtva vezethesse körbe Vendégeit a környéken.
Alap túrája 2 óra hosszú – Zebegényből indul, csodás helyekre kalauzol a Börzsöny lélegzetelállító panorámával rendelkező pontjainak útbavételével. Egyedi igényekre, túrákra is van lehetőség, előzetes egyeztetés mindig szükséges.

Milyen masszázs és wellness programokra tudok jelentkezni a vendégházban?

Nagyon kellemes, frissítő, vagy ha úgy kérjük akár intenzív gyógymasszázsunkat jó szívvel ajánljuk vendégeinknek. A masszőrünk hölgy, a masszázst egy időben 1fő tudja igénybe venni.

Érdemes minél korábban időpontot foglalni e-mailben, vagy telefonon!

Főépületünk és LES épületünk is rendelkezik szaunával és pezsgőfürdővel, melyekbe akár már szobafoglalást követően lehetőség van időpontot foglalni itt .

A szobaárak milyen szolgáltatásokat tartalmaznak?

- a reggelit házi és környékbeli finomságokkal (reggeli ára 4500Ft/fő) 
- Börzsönyre panorámás, fatüzelésű szauna (főépületünkbe történő foglalás esetén) vagy Dunai panorámás infra/finn üzemmódban is használható elektromos szauna (LES épületünk esetén) használatát
- Dunakanyari panorámás luxus pezsgőfürdő használatát 
- fürdőköpenyt, wellnesslepedőt
- korlátlan Wi-Fi hozzáférést
- díjmentes parkolást
- kapacitás függvényében közösségi szobánk - a Nappali használatát
- bababarát bekészítéseket
- a Dunakanyar megunhatatlan panorámáját és a kellemes madárcsicsergést. 

Milyen szórakozási lehetőségek vannak a vendégházban gyerekeknek, családoknak?

Jó idő esetén játszóterünket ajánljuk gyermekeknek, rossz idő esetén pedig kapacitás függvényében Nappalinkban játszhat és kapcsolódhat ki az egész család.

Van lehetőség kerékpár bérlésére?

Jó szívvel ajánljuk mindkét zebegényi kerekpárkölcsönzőt, amennyiben ki szeretnék próbálni Magyarország egyik legpanorámagazdagabb bicikliútját: a túraprogram.hu vagy a https://www.depo-z.hu/ webhelyeken találhatnak részletesebb leírást, elérhetőséget a foglaláshoz.