Étterem

Ebéd kilátással &

Gourmet Slow Food vacsora

Második éve Michelin ajánlással rendelkező éttermünk a hét legtöbb napján nem csak szállóvendégeinket kényezteti páratlan gourmet élménnyel, foglalással érkező gasztro-rajongókat is szívesen látunk.

Étlappal nem rendelkezünk.

A Slow Food szellemében fantasztikus Séfünk: Szilvási Mihály a foglalások alapján, friss és szezonális alapanyagokból alkot délben és este is.

Ebédre 3 fogásos fine bistro menü készül, estére pedig egy minden nap változó 4+2 fogásos kóstoló vacsoramenüvel várunk.

Asztalfoglalás minden esetben ajánlott! Telefonon +3630 175 6424  vagy emailben: booking@naturahill.hu címre küldött levélben.

Email esetén kérjük jelezni a várható vendégek számát -gyerekek esetén életkort is, a dátumot és időpontot (ebéd esetén 12-15 között - vacsoránál fixen 19 óra), esetleges ételallergiákat, vegetáriánus menü igényt, illetve telefonszámot is.


12-15 óra között szolgáljuk fel Spontán Bisztró ebédünket

A 3 fogásos menü ára 15 000 Forint / fő.

19 órakor egy különleges 4+2 fogásos degusztációs vacsoramenüt kínálunk – 20 000 Forint/fő áron

(Az ár a borsort nem tartalmazza.)

Mivel vacsoramenünk az ebédnél sokkal különlegesebb, erre érdemes legalább két órát szánni. A szerviz ritmusa miatt kérjük, hogy legkésőbb 19 órára mindig érkezzenek meg éttermünkbe. Aki pedig akár tíz perccel korábban érkezik, még választhat is asztalt - a legszebb panorámával.

ÉTLAP
Borlap
Natura Hill Zebegény - Étterem

Fenntarthatóság

A MISSZIÓNK 2014 óta

Mit jelent számunkra a fenntarthatóság?

Könnyű visszatérő vendéggé válni nálunk, hiszen napi ajánlatunk minden alkalommal új, minőségi gasztronómiai élményt nyújt. Séfünk, azokból a friss alapanyagokból alkot, amelyeket hazai gazdáktól szereztünk be, a zöldség és a gyümölcs pedig már saját kertünkben terem. Arra különösen odafigyelünk, hogy mindig tudj megfelelő bort választani a felkínált fogásokhoz, ha pedig bizonytalan lennél, szívesen segítünk eligazodni számos természethű borunk között.

Egy valóban hulladékmentes konyhát működtetni egy hagyományos étlappal és asztalfoglalás nélkül aligha megvalósítható - ezért döntöttünk úgy 2014-ben hogy egy olyan éttermet fogunk üzemeltetni, amely lehetővé teszi az őszinte fenntarthatóságot.  Nincs étlap, csak foglalással lehet érkezni, és minden nap más-más fix menüt kínálunk.

Az alapanyagok és a beszállítók tekintetében akkor lehet fenntartható egy étterem, ha magyar - helyi gazdáktól szerzi be a szezonális alapanyagokat - így dolgozunk mi is. Ha itthon valahol lazacot vagy avokádót kínálnak, az mindig gyanús. A séfünknem az is nagyon fontos, hogy magyar gazdákkal dolgozzon, és nem csak elvolvassa, amit mondanak magunkról, hanem személyesen ellenőrzi is a gazdákat. Megkönnyebbülés, hogy nincs fix étlapunk, hanem minden nap tudjuk variálni a kínálatunkat - a rendelkezésre álló alapanyagok függvényében. Ha helyi kisgazdákkal dolgozol, sosem tudhatod, hogy ki mit tud reggel hozni, hány füge vagy saláta érett be, vagy milyen mangalicát vágtak épp le, pedig mindezek befolyásolják, hogy aznap mit tudunk kínálni a vendégeinknek. Ha egy étterem úgy dönt, hogy valóban helyi és kisüzemi, háztáji partnerekkel kezd el dolgozni, egy biztos, hogy folyamatos változás lesz, hol mennyiségben, hol minőségben. Ezért fordulhat elő, hogy egy beszállítótól származó ugyanaz az alapanyag az egyik héten egy degusztációs vacsora tányérján, a következő héten pedig az aszalóban, az érlelőben vagy fermentálva van. A tartósítás rengeteg módja létezik ősidők óta, ezekhez nyúl vissza konyhánk, a befőzés, szárítás, érlelés, aszalás, fermentálás formájában. Ez is a zero waste része, hogy a beszerzett húst a farkától a füléig felhasználjuk, és a zöldségeknek szintén minden részét, még a pucolt héját is tudjuk hasznosítani. Ez végtelen munkaórákat emészt fel, ezért be kell látnunk, hogy az igazi fenntarthatósághoz - az extra energiafelhasználás és befektetés miatt - tényleg megszállott tulajdonos és szakács kell 😊Szuper szerencsések vagyunk, hogy mindkettő megvan nálunk.

Italválasztékunkban is megmutatkozik a fenntarthatóság. Üveges, gyári üdítőt, vagy PET palackos vizet nem tartunk. Csak szűrt vízzel és saját szörpökkel, jegesteával és kombuchaval dolgozunk. Ez hihetetlen nagy spórolást jelent – hiszem sem szállítási, sem göngyöleg kezelési, raktározási, hűtési költsége nincs a sok üdítőnek és víznek, a sok így megspórolt felesleges hulladékról ne is beszéljünk. Saját vízszűrő rendszerünk van, ami egyben hűti is, és széndioxiddal dúsítja igény esetén a vizet, és ezt a saját „szirupjainkkal” édesítjük. Az ételek nagy részét szintén magyar kézművesek által készített tányérokban tálaljuk. Borlapunk pedig magyar és biodinamikus borok különleges és párhavonta frissülő válogatásából áll.

Itt a hegytetőn évek óta magaságyásainkban fűszernövényeket és ehető virágokat nevelünk, valamint fél hektár levendula ültetvény díszíti a birtokot és segíti a konyhai munkát, a teljes 2 hektáros területünk 10 éve bio minősítéssel rendelkezik. Így a mezőgazdasági tevékenységünk a lehető legfenntarthatóbb és teljesen vegyszermentes. A birtok öntözéséhez egy 100 m3-es (!) tartályban gyűjtjük az esővizet az összes tetőfelületről. 2023-ban egy nagy kertészeti projektbe fektettünk be - így azóta az összes zöldség- és gyümölcsszükségletünket már a saját kertünkből tudjuk fedezni.

A Natura Hill koncepcióját minden vetületében átjárja a fenntarthatóságra való törekvés. Az épület kialakításánál elsődleges szempont volt az energiahatékonyság – házaink magas szinten szigeteltek; korszerű, de mégis természetes anyagokból épültek. A csúcstechnológiát képviselő gépészeti rendszert mérnök barátaink alaposan és a legapróbb részletekbe menően tervezték meg és alakították ki. A fűtést és a klimatizálást egyaránt geotermikus hőszivattyús rendszer végzi. Négy darab, több mint 100m mélyre lefúrt talajszonda gondoskodik arról, hogy a mélyben uralkodó egyenletes hőmérséklet minimális energia-befektetéssel alakuljon át a szobákban a kívánt kellemes klímává. A fűtésre és a hűtésre egyaránt a falak felületeit használjuk, amivel kisebb felületi hőmérséklet mellett is komfortos hőérzetet érünk el. A mindig friss belső levegőről hővisszanyerő szellőztető rendszer gondoskodik, így az értékes energia szellőzéskor sem megy kárba. A forró nyári napokon a gépészeti rendszerrel tökéletesen együttműködnek az automatizált zsaluzia árnyékolók.

AZ ÉTTERMI FOGYASZTÁS VÉGÖSSZEGÉRE 15% SZERVIZDÍJAT SZÁMOLUNK FEL.

Kérjük, hogy érkezés előtt legalább pár órával telefonon mindig foglaljanak asztalt!
+3630 175 6424 (Tudjuk, hogy fentebb is írtuk, de nem győzzünk hangsúlyozni. :))

Honlapra 800x800 (800 x 600 képpont).jpg