Gyerekekkel

KISMAROSI KISVASÚT

…az erdők szépségét egy vígan zakatoló kisvasútról szeretnéd megcsodálni, akkor a kismarosi kisvasútra kell jegyet váltanod, és már suhanhatsz is a Börzsöny legnagyobb medencéjének vizeit összegyűjtő Morgó patak völgyében haladva Királyrétig. Királyrét szinte a hegység közepén van, a legszebb börzsönyi túrák kiindulóhelye.

Cím: Kismaros, Szokolyai út 5.

Natura Hill Zebegény - Kisvasút

ERDEI MÚZEUMVASÚT

…hasonló élményekben lehet részed a kicsit északabbra található börzsönyi tájakon is, ha a Kemence-Feketevölgy-Hajagos útvonalon közlekedő erdei múzeumvasutat választod. A múzeum területén dízelmozdonyokat, villamosmozdonyokat, személykocsikat, teherkocsikat és pályafenntartási járműveket is meg tudsz tekinteni. Igazi álomprogram Thomas rajongó gyerekes családoknak.

Cím: Kemence, Csarnavölgyi út 4.

Natura Hill zebegény - Királyrét kisvasút

KIRÁLYRÉTI HAJTÁNYPÁLYA

… az erőnlétedet is próbára szeretnéd tenni, a Királyréti Erdei Vasút Királyrét állomása mellett, a perontól Kismaros felé kb. 100 métert sétálva érhető el a Királyréti hajtánypálya, ahol az emberi erővel (lábbal, pedálok segítéségével) meghajtható, sínen közlekedő, 4fős járművekkel teheted meg a 750 méter hosszú vasúti körpályát.

Cím: Szokolya-Királyrét, 3.

Natura Hill zebegény - Királyréti hajtánypálya

JÁTSZÓTÉR

... játszóteret keresel? A környék három legjobb játszótere a verőcei (közvetelen a főút mellett), a márianosztrai – a börtöntől nem messze, és a kemencei erdei múzeumvasút udvarán lévő.

Natura Hill Zebegény - Játszótér

HIÚZ HÁZ

…nem csak csodálni szereted a természetet, de minél többet meg is szeretnél tudni róla, akkor a Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpontban lehetőséged nyílik növényles (lágyszárúak, gyógynövények, erdei konyha), fásszárúak (rügy, virág, levél, kéreg, termés vizsgálat), növényi tinták, élőhelyek (a rét, a láprét élővilága, az erdő életközössége, vizes élőhelyek, forrás, patak, tó), állatok által hagyott jelek vizsgálata (lábnyomok, táplálkozási nyomok, hulladék, “lakóhely”-búvóhely), gombák (a gombáknak kedvező időjárás esetén), odúk és lakóik tanulságos programokra.

Cím: Szokolya, Királyrét (Királyréten a híd után balra 350 m)

Natura Hill Zebegény - Hiúz ház

TÖRÖKMEZŐ TURISTAHÁZ ÉS KALANDPARK

… a Dunakanyar legnagyobb kalandparkja, a Törökmező Turistaház és Kalandpark, ahol közel 10 hektáros területen a környezetbe tökéletesen illeszkedő pályák közül válogathatsz. A kalandpark kialakításánál a kicsikre is gondoltak, a gyerekek kötélpályája átlagosan egy méter magasságú, így könnyen kísérhetők kalandozás közben. … ugyanitt a Kis-Állatparkba ellátogatva pedig látványetetésen, állatsimogatáson, pónilovagláson, állatbemutatón vehetsz részt. A helyszínen egy kicsiknek, és nagyoknak is szuper élményt nyújtó békebeli játszótér is található.

Cím: Nagymaros Törökmező 013/2 hrsz.

Natura Hill Zebegény - Törökmező

SEHOLSZIGET ÉLMÉNYPARK 

…a gyerkőcök kalandra vágynak, akkor a Seholsziget élménypark a Nektek való hely, mely egyedülállóan különleges környezetével az egész család számára élmény.

Cím: Nőtincs, Bem u. 28.

Natura Hill Zebegény - Seholsziget

KATALINPUSZTAI KIRÁNDULÓKÖZPONT

…a gyerekek a természet szerelmesei, és szívesen töltenétek akár egy egész napot egy szuper komplexumban, hangyavasúttal, játszótérrel, óriás mászóhálóval, interaktív tanösvénnyel és mini vadasparkkal, a Katalinpusztai Kirándulóközpontban a helyetek.

Natura Hill zebegény - Katalinpusztai Kirándulóközpont

ROBIRTOK

…Szeretnétek elvonulni, de mégis aktívan tölteni a szabadidőtöket? Szeretitek a természetet, a kirándulást, az állatokat? Egy különleges, igényes farmon, a RoBirtokon, Vác mellett, a Naszály hegy lábánál, Kosdon mindezt megtaláljátok! Felejthetetlen program az egész családnak. Ismerkedjetek meg a birtok állataival testközelből, bekapcsolódhattok az etetésekbe, kipróbálhatjátok a szalmaugrálót. De ha többre vágytok, akkor akár sétáltathattok alpakát vagy szarvast is! 

Natura Hill Zebegény - Robirtok