fbpx

Célegyenes

Nagyon metál ami itt megy. Akármiről tudnék egy oldalt írni.

A biotermesztés gyönyörei, avagy műtrágyám van eladó. Egyetlen típusú foszfor műtrágya van, ami engedélyezett biotermesztésben, de kedves módon 1 tonna a minimum, amit lehet belőle venni, mindezt ráadásul egy db bigbag-ben. (Nem menőzök az angollal, a traktorosunk is így mondja – ennek ez a neve a szakmában :)). Szóval nó problémó, hogy az én kis levendulámnak elég lenne 200kg, vegyek meg még mellé másik 800kg-ot, aztán dobjam fel a vaterára, vagy csináljak belőle foszforeszkálós repülőszőnyeget. De ez még nem elég, megveszem, mert a) nincs más választásom, b) majd kezdek vele valamit, így fel is adják Győrben postán. Megvan a szitu? Posta – 1000 kg? Nem is részletezem, egy hét volt, mire a posta fóti logisztikai központja „megoldotta a helyzetet”, és a mi zebegényi címünk helyett, a szobi tüzépre eljuttatta a trágyát, ami ott másnap felkéredzkedett a zsalukövek mellé egy önrakodós autóra (na ez az amit a posta is vehetne :)) és azóta itt várja a traktorost, hogy a tárcsát átszerelje végre trágyaszóróra. Ez a „bio az, amit éjjel permeteznek” szöveg, kezdem sejteni, hogy honnan jön, olyan szinten megnehezítik az ember életét, hogy tényleg elszántnak kell lenni, hogy az ember ezeket a köröket megfussa. Mondjuk, bízom benne, hogy csak az eleje ilyen rögös, és majd úgy belejövünk, hogy csak na…

Vagy a kinyírom az asztalosokat, hogy ha még jövő héten sem jön a bútor.

Illetve a miért kell, hogy a felső őrlő fogak, amik elég fájdalmasak, amikor áttörik egy baba ínyét, mind a két oldalon egyszerre találják ki, hogy akkor ők most kibújnak, miért nem tudnak kicsit viselkedni, és kivárni a sorukat, avagy egy hét alvás nélkül nem a világ, de azért jobb így, hogy Dorka újra átalussza az éjszakát.

Arról nem is beszélve, hogy komoly munkaszervezés-tervezés után kiszámoltuk, hogy 5 embert kell felvennünk. Áprilisban kezdtem el keresni, és mostanra lett meg mindenki. Ez mondjuk nem csak a vidék sajátossága, hogy nehéz embert találni, de azért erről a félévnyi HR manageri munkásságomról is tudnék komolyabban sztorizgatni, a lényeg, hogy tegnap szelekciós karrierem sikeresen lezárult, megvan a Natura Hill csapata. Nem is akármilyen csapat!

 

De látjuk a fényt az alagút végén! 🙂 És ez is valami