fbpx

Eggyel kevesebben lettünk

Nem, ez nem egy szomorú hír. Ez egy nagyon-nagyon régen várt hír. Bizony, ma kiköltözött az otthonunkból Parketta Úr, aki 2013 óta velünk él, ha bárhová megyünk, velünk utazik, bérelt hellyel a csomagtartóban, közvetlenül a babakocsi mellett.
Parketta Úr azért volt jobb bőrben is, mint most. Már két lécet is ledobott, mindenféle léböjt és Agassi nélkül. Egyik léc a nyílászárók színkeveréséhez utazott Karcagra, a másik pedig a fürdőszobabútorok pácához referenciának költözött Kiskunfélegyházára. Kicsit, mint Amelie csodálatos életében a törpe, Parketta Úr nagy utat járt be. Jött kádat venni, hogy a kád faburkolata, illjen hozzá, jött csempét nézni, bútorválasztásnál is társunk volt, és sorolhatnám. Gombhoz a kabátot esete. De annyira beleszerettünk még tavaly ebbe a parkettába, hogy e köré fűztünk fel mindent. Itt jegyezném meg, hogy ha bármikor padlólapot vagy parkettát választotok, ne dőljetek be annak, hogy mindenhol a minták állítva vannak, igenis le kell őket kapatni az állványról (imádni fogják az üzletben) és le kell fektetni a padlóra, döbbenet, mennyire mást mutat. Mondjuk kedvencem a témát túljátszó eladó, aki erőltette, hogy de vigyük ki a parkettát az udvarra, mégis a természetes fény mutatja meg az igazságot – de kérdem én, mikor lesz a parketta kültéren; mit számít, hogy kinn mit mutat? Ne mondjam, kihordtuk a végén a fél üzletet, jobb a békesség, illetve meg kell becsülni a lelkes kereskedőt.
Parketta Úr megbízatása azért ért véget nálunk, mert több raklapnyi családtagja végleges helyére került a héten, itt fekszenek szorosan egymás mellett a szobákban, most már mindent hozzájuk tudok próbálni életnagyságban, és ami nagyon jó hír, hogy illik is mindenhez. Azért nem tagadom, volt izgalom. Bátyám mondta, hogy ez kb. olyan szintű project volt, mint egy 8 lakásos társasház berendezése lett volna. Ugyanis beleszerettünk egy olyan belsőépítészeti ötletbe, hogy minden szoba teljesen más legyen. Ami nagyon jó ötlet, hiszen minden vendég más és más, tehát mindenkinek más lehet a kedvére való, meg így semmilyen ötletről nem kell lemondani, mindent be tudunk valamelyik stílusú szobába illeszteni. Tehát az ötlet fantasztikus, és ha pár hét múlva készen leszünk, nagy lesz a boldogság és elégedettség, de ami a kettő között eltelt 12 hónapban itt ment, na, aközben párszor áldottam a lányom nagymamáját, hogy ilyen lányt szült.
Gyakorlatilag ezt a bejegyzést a 8 különböző szobáról akartam írni, de valahogy a búcsú keserédes szele magával ragadott. Ígérem, a következő írásomból kiderül, miért 1200 soros a szobák berendezéslistáját tartalmazó excel fájlom, és miért képtelenség egyetlen kedvencet választani a 8 lehetőség közül.

Parketta Úr

Parketta Úr

Ui.: Utolsó szó jogán Parketta Úr üzeni, hogy ha már egy éve velünk él, megtanulhattam volna, hogy ő egy SVÉDPADLÓ!