Fenntartható vendéglátás

A Natura Hill koncepcióját minden vetületében átjárja a fenntarthatóságra való törekvés. Az épület kialakításánál elsődleges szempont volt az energiahatékonyság – házaink magas szinten szigeteltek; korszerű, de mégis természetes anyagokból épültek. A csúcstechnológiát képviselő gépészeti rendszert mérnök barátaink alaposan és a legapróbb részletekbe menően tervezték meg és alakították ki. A fűtést és a klimatizálást egyaránt geotermikus hőszivattyús rendszer végzi. Négy darab, több mint 100m mélyre lefúrt talajszonda gondoskodik arról, hogy a mélyben uralkodó egyenletes hőmérséklet minimális energia-befektetéssel alakuljon át a szobákban a kívánt kellemes klímává. A fűtésre és a hűtésre egyaránt a falak felületeit használjuk, amivel kisebb felületi hőmérséklet mellett is komfortos hőérzetet érünk el. A mindig friss belső levegőről hővisszanyerő szellőztető rendszer gondoskodik, így az értékes energia szellőzéskor sem megy kárba. A forró nyári napokon a gépészeti rendszerrel tökéletesen együttműködnek az automatizált zsaluzia árnyékolók.

Tisztítószereink könnyen lebomló természetes alapanyagokból készülnek. A beépített csaptelepek a lehető legkevesebb értékes ivóvizet használják, és a biológiai tisztításon átesett szennyvizet a későbbiekben mezőgazdasági célra újrahasznosítjuk. Az összes hulladékot szelektíven gyűjtjük, a növényi szerves anyagokat komposztálás után táptalajként juttatjuk vissza a természetbe.

A menü kialakításánál legtöbbször helyben előállított termékeket használunk fel. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy saját birtokunk javai mellett a Duna, a Börzsöny és az Ipoly völgye terményei és állatállománya bőséges választékot szolgáltat vendégeink változatos és egészséges étkezéséhez. Kiváló kapcsolatot ápolunk a szomszédos gazdákkal és tanyákkal, akiktől mindig friss és ízletes termékeket tudunk az asztalra tenni.

Rajongói és nagy tisztelői vagyunk a zebegényi páratlanul színes kulturális és gasztronómiai hagyományoknak, amelyek gyakran köszönnek vissza birtokunk legkülönbözőbb részein és szervezett programjain.